FK Baník Most-Souš

FK Baník Most-Souš

FK Baník Most-Souš

FK Baník Most-Souš
-
TJ Sokol Živanice
FK Baník Most-Souš

sobota, Souš

1. října 2022

1:1
A-tým 2023
TJ Sokol Živanice

Most v zápase opět dotahoval, tentokrát dokázal srovnat krok v 65. minutě, kdy Tobiáš Svoboda proměnil samostatný nájezd. Ve zbývajících 25. minutách jsme dvakrát ve vyložených šancích sahali po všech bodech. Klíčové zákroky však na druhé straně předvedl i brankář Halouska. Remíza sice bolí, ale odpovídá celkovému průběhu zápasu, ve kterém byl Most bojacný v první půli, ale odhodlaný a nebezpečný po změně stran.

Deštivé počasí a náročný terén provázely celé utkání 9. kola ČFL. Most má jeden zápas k dobru, který bude dohrávat nadcházející středu ve Velvarech. Soupeř vstoupil do utkání lépe a hned ve 2. minutě zahrával rohový kop. Most se rovněž osmělil brzy a Štefko záhy centroval do náruče brankáře Vaníčka. V úvodu však rytmus hry udávaly Živanice, získaly střed pole a ačkoliv se dopředu příliš nehnaly, měly herní převahu a hrozily z křídelních prostor. Ve 25. minutě Kopecký z nevinně vypadající akce otevřel skóre, míč se z levé strany dostal před vápno, odtud se po rychlém přenesení dostal ke Kopeckému, který se prosmýkl dovnitř vápna a prostřelil Halousku.

Most si vytvářel šance především náběhy za vysunutou obranu Živanic. Vladimír Pátek takto společně s Petrem Glaserem několikrát připravili střeleckou pozici, ale ani Novotný, ani Stružinský netrefili dobře a střely se spíše hodně nepovedly.

Ve druhém poločase přistoupil Most ke hře se dvěma útočníky, Jindru Novotného doplnil vepředu Tobiáš Svoboda a efekt se dostavil velmi záhy. V 65. minutě Novotný sklepnul míč pro Kováče, který vyslal skrz obranu do úniku Svobodu, který samostatný nájezd proměnil a vyrovnal na 1:1. Po vyrovnání následovala desetiminutovka, ve které Most mohl strhnout vedení na svoji stranu. Největší šanci v 70. minutě uspěchal Tobiáš Svoboda a v nadějné pozici bohužel přestřelil. Jindra Novotný vybojoval míč na středovém kruhu, potáhl přes posledního obránce, přihrával Svobodovi, který mohl míč ještě převzít směrem do vápna, ale volil možná trochu unáhlenou střelu.

Přiznejme však i kvalitu soupeře, který Most do vytrvalého tlaku nepustil. Posledních 15 minut se hrálo ve velkém napětí, neboť útoky se přelévaly k oběma brankám. V 80. minutě vytáhl klíčový zákrok Halouska, který chytil samostatný nájezd ze strany Kopeckému. Rozhodnutí měl na kopačce Honza Štefko v 89. minutě. Krásný pas Novického přeletěl obranu soupeře, Štefko postupoval z úhlu do vápna Živanic, ale v tísni byl jeho průnik zblokován pouze na roh. Bojovná a útočná poslední desetiminutovka přinesla naději, neboť Most se v kvalitě a rychlosti hry soupeři vyrovnal, vítězné body však zatím nevydoloval. Další šance přijde hned ve středu 5.10. v dohrávce na hřišti Velvar.

Sestavy

FK Baník Most-Souš

Halouska - Pátek, Novák, Cibulka (71. Matyáš), Bína (55. Svoboda) - Novický, Seol (55. Kováč) - Kolařík (20. Stružinský), Glaser, Štefko - Novotný

TJ Sokol Živanice

Vaníček - Spěvák, Vobejda, Buriánek, Petrus (86. Chocholatý), Polák, Václavek, Langr, Pánek (77. Nikodém), Vít (71. Štěpánek), Kopecký

Detail utkání

Branky

65. Svoboda - 21. Kopecký

čtěte také

novinky